Krupicová jednoduchá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová jednoduchá
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9533 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Ječná krupice |
1 špetka | Libeček |
1 špetka | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 35,6mg |
Vláknina | 651,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ječná krupice, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová jednoduchá postup přípravy receptu:
1 | Vodu osolíme, přidáme libeček a dáme vařit. Krupici osmažíme na tuku a nasypeme do horké vody. Vaříme cca 10 minut. |
2 | Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a nadrobno nasekanou petrželku. |
Poznámka
Místo vody můžeme použít vývar ze zeleniny nebo masa, případně masox.