Kulimajda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kulimajda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9538 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 588,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kulimajda postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nakrájíme na plátky a spolu s bramborami nakrájenými na kostky, dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a nadrobno nasekanou cibuli. |
2 | Když brambory a houby změknou, zahustíme polévku smetanou, rozmíchanou s moukou a ještě cca 10 minut povaříme. |
3 | Osolíme a posypeme pažitkou. |
Poznámka
Houby použijeme, masáky, hřiby a holubinky.