Jednoduchý recept

Kapr dušený na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 954

Ingredience

1000 g Kapr obecný
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
30 g Paprika mletá sladká
75 g Slanina vepřová
1000 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
75 g Tuk
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
2% Sacharidy 7 g
49% Tuky 37 g
45% Sodík 900 mg
40% Bílkoviny 23 g

Kapr dušený na paprice postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.

2

Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.

3

Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.

4

Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept