Kapr dušený na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na paprice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
75 g | Slanina vepřová |
1000 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
75 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 419,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 113,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku. |
2 | Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme. |
3 | Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra. |
4 | Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme. |
5 | Ihned podáváme. |