Hovězí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 9546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
40 g | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
4 ks | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 311,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky postup přípravy receptu:
1 | Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme. |
2 | Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle. |
3 | Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme. |
4 | Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou. |
5 | Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu. |
6 | Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme. |
7 | Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou. |
8 | Podáváme s brambory. |