Jednoduchý recept

Kapr smažený ve vinném těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 955
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Kapr obecný
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej stolní
20 g Sůl
200 g Tuk
120 g Vejce slepičí
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 029kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
42% Sodík 847 mg
37% Bílkoviny 21 g

Kapr smažený ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme.

2

Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé mouky a trošky oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.

3

Po usmažení kapra ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept