Kedlubnový salát s jogurtovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s jogurtovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9551 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Jogurt bílý |
200 g | Kedlubna |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 288kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
10% Sodík 208 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 325,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kedlubnový salát s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Jogurt osolíme, osladíme a okyselíme citronovou šťávou. Přidáme ke kedlubnám a promícháme. |
3 | Hotový salát zdobíme snítkami petrželky. |