Mléčná s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná s vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9553 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 551,7mg |
---|---|
Cholesterol | 269,7mg |
Draslík | 78,6mg |
Vláknina | 857,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná s vejci postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku a zalijeme jí 1/2 l vody. Důkladně rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme ocet, bobkový list a mléko. |
2 | Vaříme zvolna asi 30 minut. Potom do polévky opatrně pouštíme vejce jednotlivě vyklepnutá a necháme je mírně povařit, až bílky ztuhnou. |
3 | Posypeme pažitkou a podáváme. |