Husí prsa bejlík na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí prsa bejlík na zázvoru
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Husí prsa |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 141,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí prsa bejlík na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Zázvor, česnek a sůl utřeme. Do masa uděláme špičatým nožem otvory, do kterých dáme trochu směsi. Zbylou směsí potřeme povrch masa. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložím na ni připravená prsa a necháme je dusit do měkka za mírného podlévání. |
3 | Šťávu zaprášíme hladkou moukou a prsa dopečeme již odkrytá. |
4 | Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, rýži nebo saláty. |