Kapr smažený v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr smažený v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
150 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1,5 g | Pepř černý mletý |
70 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 205,8mg |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 360,3mg |
Vláknina | 559,5mg |
Vitamín A | 71,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr smažený v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme. |
2 | Z vajec rozšlehaných s mlékem, z mouky a strouhaného sýru připravíme těstíčko, do něhož zamícháme na velmi malé kostičky nakrájenou slaninu. |
3 | Jednotlivé porce kapra smáčíme v těstíčku a zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy. |
4 | Po usmažení kapra ihned podáváme. |