Šoulet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šoulet
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hrách loupaný |
1 kg | Husa domácí |
200 g | Ječné kroupy |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 910,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 137,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šoulet postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme naporcované husí maso. |
2 | Po chvíli varu přidáme oprané kroupy a nabobtnalý hrách, který jsme den předem namočili do studené vody. |
3 | Vše přikryjeme a dusíme v troubě 2 - 3 hodiny. |
Poznámka
Pokud namísto krup dáváme rýži, musíme ji nejdříve předvařit.