Maďarský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9564 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
200 g | Mléko kefírové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 305kJ
3% Sacharidy 9 g
3% Tuky 2 g
6% Sodík 124 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 284,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský salát postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na poloviny a položíme na listy hlávkového salátu. |
2 | Zalijeme rozšlehaným, osoleným a opepřeným kyselým mlékem. Nakonec vše posypeme křenem a nasekanou petrželkou. |