Ovocná valašská chamula - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná valašská chamula
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9567 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
60 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 321,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná valašská chamula postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. |
2 | Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme. |
3 | Podáváme s chlebem. |