Polévka z jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z jazyka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9569 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Hovězí jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Polévkové koření |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z jazyka postup přípravy receptu:
1 | Jazyk naklepeme a vaříme, dokud nezměkne. Část jazyka nakrájíme na proužky a povaříme s nakrájenou zeleninou. Okořeníme dle chuti. |
2 | Polévku podáváme s různou zavářkou. |
3 | Vařený jazyk můžeme podávat jako samostatné jídlo. |