Rajčatová pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová pikantní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9574 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,3 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 334,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová pikantní postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a caa 20 minut vaříme. |
2 | Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku. |
3 | Rajčatový vývar procedíme a prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme ještě 10 minut. |
4 | Ochutíme polévkovým kořením a posypeme petrželkou. |