Rybí polévka s tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s tykví
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9576 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Kapr obecný |
3 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Tykev |
1500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tuk, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s tykví postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, koření a uvaříme doměkka. Na polovině tuku osmahneme na kostičky nakrájenou tykev. |
2 | Vývar procedíme, přidáme osmahnutou tykev a 10 minut povaříme. |
3 | Posypeme petrželkou. Rybí maso vykostíme, nakrájíme a vložíme do polévky. |
4 | Podáváme s osmaženými kostičkami žemle. |