Treska pečená na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska pečená na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 633,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 46,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska pečená na másle postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme kostí, očistíme je a omyjeme. Maso nakrájíme na porce, kolmo přes hřbet je nařízneme a do zářezů vložíme plátky omytého citronu. |
2 | Tresku osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pánve s tukem a v troubě rychleji opečeme. Při pečení přeléváme výpekem. |
3 | Před vyjmutím z trouby přidáme máslo a rybu přelijeme výpekem s máslem. |
4 | Ihned podáváme. |