Smetanová s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová s kuřecím masem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9581 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Drůbeží maso |
1 špetka | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 950,4mg |
Draslík | 143,7mg |
Vláknina | 33,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 133,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky a smetanu dobře promícháme a za stálého míchání vlijeme do horkého drůbežího vývaru. Nevaří se. |
2 | Teplé kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do polévky. |
3 | Osolíme a posypeme petrželkou. |
Poznámka
Maso může být pečené nebo vařené.