Studená okurková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená okurková polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9583 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 l | Mléko kefírové |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 245,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 504,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená okurková polévka postup přípravy receptu:
1 | Mléko, smetanu, sůl a pepř dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr. |
2 | Každou porci na talíři posypeme na kostičky nakrájeným vejcem vařeným na tvrdo. |
Poznámka
Podáváme s chlebem namazaným máslem. Vejce uvaříme předem.