Studená rajčatová s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rajčatová s celerem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9585 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 16,9mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,8mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rajčatová s celerem postup přípravy receptu:
1 | Hodně zralá rajčata omyjeme, rozkrájíme, přidáme očištěný celer, nakrájený na větší kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme až se rajčata rozvaří. |
2 | Rajčata vyndáme, prolisujeme, celer nakrájíme na kostky a vložíme zpět do vývaru. |
3 | Vše necháme vychladnout. |
4 | Studenou polévku dosolíme, opepříme, zjemníme cukrem a nalijeme na talíře. Doprostřed každé porce dáme lžíci kysané smetany a posypeme nasekaným koprem. |