Sicilská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilská roštěná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
140 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 932,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. |
2 | Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla. |
3 | Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme. |
4 | Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. |