Dánské telecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánské telecí maso
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9588 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 g | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový |
0,3 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 483,7mg |
---|---|
Cholesterol | 213,3mg |
Draslík | 426,3mg |
Vláknina | 930,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánské telecí maso postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit). |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit. |
3 | Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu. |