Aljašská treska na roštu s bylinkovým máslem (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska na roštu s bylinkovým máslem (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
120 g | Máslo bylinkové |
120 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska na roštu s bylinkovým máslem (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme ploutví, očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, mírně opepříme, osolíme a necháme krátce odležet v chladničce. |
2 | Potom jednotlivé porce potřeme olejem a upečeme na roštu. V průběhu pečení tresku potíráme olejem. |
3 | Po upečení rybu zdobíme bylinkovým máslem. |
4 | Ihned podáváme. |