Telecí maso v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso v mrkvi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 257,5mg |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opečeme na másle. |
2 | Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem z kostí (nebo vodou) a přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme nasekanou petrželovou nať. |