Omáčka z rajčat a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z rajčat a celeru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9597 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 317,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Nové koření celé, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z rajčat a celeru postup přípravy receptu:
1 | Omytá, nakrájená rajčata a očištěný, nakrájený celer uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou z másla, mouky a cibule, přidáme cukr, sůl, koření a vše povaříme. |
2 | Nakonec omáčku prolisujeme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. |