Jednoduchý recept

Pečeně slovenská

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9601
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
700 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Kapary sterilované
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Petržel - nať
80 g Sádlo škvařené
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
4% Sacharidy 14 g
149% Tuky 112 g
23% Sodík 466 mg
79% Bílkoviny 44 g

Pečeně slovenská postup přípravy receptu:

1

Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.

2

Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka.

3

Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou.

4

Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky.

5

Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto.

6

Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme.

7

Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme.

8

Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept