Pečeně slovenská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně slovenská
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 263,7mg |
Draslík | 150,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kapary sterilované, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečeně slovenská postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. |
2 | Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka. |
3 | Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou. |
4 | Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky. |
5 | Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto. |
6 | Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme. |
7 | Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme. |
8 | Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem. |