Vločková s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločková s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9602 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Petržel - nať |
60 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 20,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločková s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Vývar osolíme, uvedeme do varu a zavaříme do něj vločky. |
2 | Vaříme do změknutí, potom přidáme protlak a necháme přejít varem. |
3 | Posypeme petrželkou a každou porci posypeme strouhaným sýrem. |