Debrecínská pečeně se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská pečeně se žampiony
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9603 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 920,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí svíčková, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínská pečeně se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a osmažíme. |
2 | Do základu vložíme osolené maso a chvilinku dusíme. |
3 | Potom přidáme rajčatový protlak, podlijeme a do měkka udusíme. |
4 | Nakrájíme na hrubo žampiony a na másle podusíme. |
5 | Vyndáme měkké maso, přecedíme šťávu, přidáme žampiony, maso a podusíme. |
6 | Podáváme s knedlíky. |