Italská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská pečeně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Hovězí libové |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
80 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Tymián sušený |
2 dl | Víno červené |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 807,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 18,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí libové, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme očištěné maso, osolíme, okořeníme a v horkém sádle prudce opečeme ze všech stran. |
2 | Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vše osmahneme, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou upečeme do měkka. |
3 | Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme znovu troškou vody, přidáme červené víno, sójovou omáčku, rajský protlak a citrónovou šťávu. |
4 | Povaříme a hotovou šťávu přecedíme na maso. |
Poznámka
Podáváme se špagetami.