Hovězí pečeně na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na smetaně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9606 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
800 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
3 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 163,5mg |
Draslík | 183,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme. |
2 | Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou. |
3 | Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat. |
4 | Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu. |
5 | Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta. |
6 | Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky. |