Jednoduchý recept

Svíčková se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 9607
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
1 špetka Cukr krupice
600 g Hovězí svíčková
400 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
50 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
3 polévková lžíce Víno bílé
3 dl Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
12% Sacharidy 45 g
55% Tuky 41 g
30% Sodík 596 mg
83% Bílkoviny 47 g

Svíčková se žampiony postup přípravy receptu:

1

Slaninou protkneme odblaněnou svíčkovou, osolíme a ze všech stran prudce osmahneme na oleji.

2

Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmahneme na části sádla, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, tymián a citrónovou kůru.

3

Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a povaříme.

4

Do základu dáme opečenou svíčkovou, přikryjeme a v troubě udusíme.

5

Během dušení maso obrátíme.

6

Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme světlou jíškou, připravenou ze zbytku sádla a hladké mouky.

7

Povaříme a zjemníme rozšlehanou smetanou.

8

Omáčku můžeme vylepšit bílým vínem, přidáme dle chuťi trochu octa, cukru a opět povaříme a přecedíme.

9

Přidáme nakonec žampiony podušené na troše sádla a vody.

10

Nakrájíme maso, dáme na mísu, obložíme žampiony, podlijeme trochou omáčky a větší část omáčky podáváme v omáčníku.

11

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept