Jednoduchý recept

Zelná s jáhlami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9610

Ingredience

3 ks Houby čerstvé
40 g Jáhly - loupané proso
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
40 g Tuk
1250 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
59% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Zelná s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Z tuku a mouky si připravíme zlatavou jíšku, zředíme jí procezeným studeným vývarem, rozšleháme a dáme vařit.

2

Přidáme na nudličky nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a přebrané, spařené jáhly. Vše uvaříme doměkka.

3

Hotovou polévku osolíme a posypeme petrželkou.

Poznámka

Vývar může být i z masoxu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept