Zelňačka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s kroupami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9617 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
40 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
1 špetka | Zázvor mletý |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor mletý, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Zelí překrojíme a dáme i s lákem do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín, syrové nastrouhané brambory a uvaříme doměkka. |
2 | Ve smetaně rozšleháme mouku, zahustíme polévku a vaříme 10 minut. |
3 | Do hotové polévky dáme zvlášť uvařené kroupy, opepříme, osolíme a ochutíme zázvorem. |