Zelňačka s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s krupkami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9618 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
100 g | Krupky trhané |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Vepřové škvarky |
1500 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Krupky dobře propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí i s nálevem. Vaříme za občasného zamíchání aby se krupky nepřipálily. |
2 | Připravíme si cibulovou jíšku ze slaniny, mouky a cibule. |
3 | Zalijeme ji vodou a vaříme 10 minut. Vše spojíme a do polévky zamícháme ohřáté škvarky. Okořeníme dle chuti. |