Aljašská treska na slanině s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska na slanině s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
120 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 748,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska na slanině s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme a na tuku rychle opečeme. |
2 | Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, mírně osmahneme, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a zastříkneme vodou. |
3 | Směs přidáme k opečené rybě a dusíme doměkka. |
4 | Hotovou tresku zdobíme kapií nakrájenou na nudličky. |
5 | Ihned podáváme. |