Žebračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebračka
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9620 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pažitka |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 470,2mg |
Draslík | 183,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 272,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebračka postup přípravy receptu:
1 | Chléb rozlámeme, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, překrojenou cibuli, sůl, kmín a povaříme. Můžeme ale nemusíme přidat v šálku studené vody rozmíchaný prášek ideal, vlít do polévky a povařit. |
2 | Cibuli vyjmeme, žloutek rozmícháme ve smetaně a za stálého míchání přidáme k polévce. |
3 | Nevaříme jen prohřejeme. Okořeníme pažitkou a dosolíme. |