Cibulová bílá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová bílá
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9621 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 244,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 218,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová bílá postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme na tuku, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. |
2 | V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme k vařené cibuli. Vaříme asi 20 minut. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme, cibuli do ní prolisujeme a zašleháme žloutek, rozmíchaný v troše vychladlé omáčky. |
4 | Nevaříme, jen prohřejeme. |