Gulášová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová omáčka
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9622 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
0,8 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. |
3 | Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami. |