Houbová pražská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová pražská
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9624 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 l | Bešamel |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová pražská postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku, přidáme houby, kmín, sůl a dusíme doměkka. |
2 | Měkké houby zamícháme do bešamelu a povaříme 10 minut. |
3 | Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, opepříme, osolíme a posypeme petrželkou. |
4 | Podáváme k masu, těstovinám, bramborám apod. |