Husa s podpoušťkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s podpoušťkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Husí maso pečené |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 934,6mg |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 80,9mg |
Vláknina | 42,0mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Husí sádlo, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí maso pečené, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s podpoušťkou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přimícháme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme šťávu z pečeně (vypečené sádlo), dle chuti přidáme kmín, řádně rozšleháme a povaříme na omáčku. |
2 | V omáčce poté podusíme zbytky husy. |
Poznámka
K omáčce podáváme brambory nebo bramborovou kaši a salát. Obměna : Do omáčky nedáme kmín, ale přidáme kousek bobkového listu, 2 zrnka nového koření, špetku tymiánu a citrón.