Jednoduchý recept

Plněný husí krk

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9626
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Husí krk
1 ks Játra husí
1 špetka Nové koření mleté
1 ks Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
1 špetka Zázvor mletý
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
4% Sacharidy 14 g
59% Tuky 44 g
4857% Sodík 97 g
49% Bílkoviny 28 g

Plněný husí krk postup přípravy receptu:

1

Játra spolu s masem a namočenou vymačkanou žemlí dvakrát umeleme. Okořeníme, osolíme, přidáme ušlehaná vejce do pěny a na kostičky nakrájenou slaninu.

2

Kůži z husího krku zašijeme na dolním konci, naplníme směsí a zašijeme na druhém konci. Dáme vařit do osolené vody zhruba na hodinu.

3

Plněný husí krk podáváme druhý den studený nakrájený na plátky.

Poznámka

Plněný husí krk můžeme také upéct v troubě a podat teplý s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept