Plněný husí krk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný husí krk
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9626 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Husí krk |
1 ks | Játra husí |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 ks | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
1 špetka | Zázvor mletý |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 371,7mg |
Draslík | 491,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krk, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný husí krk postup přípravy receptu:
1 | Játra spolu s masem a namočenou vymačkanou žemlí dvakrát umeleme. Okořeníme, osolíme, přidáme ušlehaná vejce do pěny a na kostičky nakrájenou slaninu. |
2 | Kůži z husího krku zašijeme na dolním konci, naplníme směsí a zašijeme na druhém konci. Dáme vařit do osolené vody zhruba na hodinu. |
3 | Plněný husí krk podáváme druhý den studený nakrájený na plátky. |
Poznámka
Plněný husí krk můžeme také upéct v troubě a podat teplý s brambory.