Žloutkové vanilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové vanilky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9630 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
280 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Solamyl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 223,3mg |
Draslík | 27,4mg |
Vláknina | 518,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové vanilky postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem třeme asi 30 minut do zhoustnutí. Přidáme solamyl a citronovou šťávu. Vše dobře zamícháme. |
2 | Formičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do dvou třetin nalijeme připravenou hmotu a zvolna pečeme. |