Majoránková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majoránková
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9639 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 481,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majoránková postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku a zasypeme moukou. Za stálého míchání vytvoříme cibulovou jíšku. Rozředíme jí vývarem, osolíme a dobře povaříme. |
2 | Asi 5 minut před dovařením přidáme lžičku rozemnuté majoránky a povaříme. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme a dochutíme. |