Aljašská treska v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska v leču
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
750 g | Lečo sterilované |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Protlak rajčatový |
25 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 802,9mg |
Vláknina | 699,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Treska aljašská, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska v leču postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, obalíme v prosáté mouce, rychle opečeme v tuku a vyjmeme. |
2 | V tuku od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčatový protlak, lečo a vše promícháme. |
3 | Do směsi vložíme opečenou tresku a dodusíme ji. |
4 | Ihned podáváme. |