Polská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polská omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9640 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Hrozinky |
20 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 207,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hrozinky, Mandle, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. |
2 | Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme. |
3 | Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme. |
Poznámka
Podáváme k hovězímu masu,vepřovému nebo vařenému jazyku.