Jednoduchý recept

Polská omáčka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9640
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Hovězí vývar základní
20 g Hrozinky
20 g Mandle
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 špetka Sůl
40 g Tuk
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
4% Sacharidy 13 g
17% Tuky 12 g
20% Sodík 406 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polská omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.

2

Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.

3

Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.

Poznámka

Podáváme k hovězímu masu,vepřovému nebo vařenému jazyku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept