Slepované ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepované ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9655 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
140 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 53,8mg |
Draslík | 41,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepované ořechy postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, cukru, žloutku, mletých ořechů a kakaa vypracujeme těsto. Necháme je v chladu odpočinout. |
2 | Těsto mělce naplníme do vymazaných formiček na ořechy a upečeme. Po vyklopení a vychladnutí spojíme vždy dva ořechy libovolným (např. máslovým) krémem a obalíme je v moučkovém cukru smíchaném s kakaem. |