Smažená treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená treska
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
250 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 113,9mg |
Draslík | 664,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 85,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená treska postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
2 | Obalené ryby smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy. |
3 | Ihned podáváme. |