Křen jablečný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen jablečný
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9660 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 dl | Hovězí vývar základní |
5 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 278kJ
39% Sacharidy 142 g
2% Tuky 2 g
26% Sodík 511 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 142g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Křen jablečný postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme nastrouhaný křen, sůl a zalijeme vařícím vývarem z masa nebo vařící vodou. |
2 | Necháme vychladnout, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou. |
3 | Podáváme k vařenému hovězímu masu, ovaru a rybám. |